Chloris's Garden

Salon ve Saksı Çiçekleri

Benjamin Daniella

Detaylı bilgi ve sipariş için bize ulaşabilirsiniz

Bitki Bakım Rehberi

Bakımı

Benjamin Daniella Çiçeği Bakımı

Benjamin Nasıl Yetiştirilir

Benjamin saksı çiçeği, ev, ofis, işyerleri gibi yaşam alanlarımızı renklendiren ve huzur veren bir saksı bitkisidir. Küçük ve güzel görünümlü yapraklarıyla bulunduğu ortama güzel bir görüntü ve hoş bir hava katar. Boyları 50 cm ile 2.50 cm arasında değişmektedir. Gövdesi burgulu ve örgülü olan çeşitleri de vardır. Küçük yapraklarının 3 farklı renk çeşidi vardır, koyu yeşil, açık yeşil ve yeşil beyaz yapraklı benjamin saksı çiçekleridir. Bakımı kolay olduğu için çokça tercih edilen bir üründür. Işık gören yerleri sever, karanlıkta kalan kısımlarda yapraklarını döker. Bunu önlemek için haftada 1 kere karanlıkta kalan kısmının yönü ışık alan tarafa döndürülmelidir. Cam önü kapı önü gibi rüzgar akımına maruz kalacak yerlere koyulmamalıdır, aksi takdirde yapraklarını döker. Sulama yapmadan önce çiçeğin toprağının suya ihtiyacı olup olmadığını anlamak için parmağımızı toprağına batırarak kontrol edebiliriz. Eğer hala nemli ise parmağımız ıslanıyorsa sulama işlemini 1 kaç gün sonraya bırakabiliriz. Kış aylarında düzenli olarak haftada 1 kere, yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 kere sulanmalıdır. Sulamada kullanılan su kabı ve ölçek değiştirilmemelidir. Sulama yaparken en önemli nokta suyun ısısının oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmesidir, aksi halde çiçeğin kökleri ve yaprakları zarar görür. Sulamadan sonra saksının altındaki kapta biriken su, böceklenme ve koku olmaması için dökülmelidir.  

Benjamin bakımı nasıl yapılır

Benjamin çiçeği, bol ışık sever. Fakat direk ışığından uzak tutulmalıdır. Işık alan bitki ışık aldığı yöne doğru eğilim gösterdiği için haftada bir kez bitkinin yönü ışık almayan taraf ışığın geliş yönüne çevrilmelidir.
 

Bitkilerimiz az ışıkta kaldığı zaman yeteri kadar beslenemez dolayısıyla yapraklarında solma ve sararmasına neden verir.

 

Benjamin nasıl sulanmalı

Benjamin çiçeği, yazın haftada iki ile üç kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın Sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulamış isek, sabah saksı kabında biriken su dökülmelidir. Böylelikle bitkinin toprağında koku ve haşerelerin oluşmasında engel olunacaktır. Sulamada temel kural bitkinin toprağa kurudukça su verilmeli, toprağının kuru yada sulu olduğunu anlamamız için, toprağına parmağımıza batırarak kuru veya ıslak olduğunu anlayabiliriz. Islak ise bitkimiz topraktaki suyu henüz bitirememiş olduğundan sulamamızı bir sonraki sulama gününe bırakmalıyız.

Benjamin nerede yetişir

Benjamin çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir. Örneğin : Kapı ağzı ve pencere gibi açılan ve rüzgar alan yerlerden çiçekler kesinlikle uzak tutulmalı.

 

Benjamin nasıl budanır

Benjamin saksı çiçeği, uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitkidir. Yapraklar solup gittikten sonra bitkinin tekrar yapraklarını tazelemesi ve yenilemesi için çok uzun olan dallar kesilerek şekillendirilmelidir. Budanan dalın hava almaması için üzeri soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapıştırıcılar ile kapatılabilir.

 

Benjamin toprağı değiştirme

Benjamin çiçeğinin toprak değişimi Nisan-Mayıs aylarından yapılmalıdır. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir.

 

Benjamin Vitamin Kullanımı

Benjamin çiçeğinde, vitamin kullanırken dikkat edilmesi gereken husus, çiçeğimiz yaprakları ve çiçekleri sağlıklı ise bu dönem içerisinde vitamin kullanmak zorunda değiliz. Çiçeğimizin çiçekleri solmuş ve budamasını yapmış isek bu dönemde bitkimizin hem çiçek açması ve gelişmesi için mağazalarda satılan çiçek vitaminlerini kullanma koşullarına uyarak bitkimize besin desteği verebiliriz. Örnek: Genelde besinler 1LT suya bir kapak ölçeğinde vitamin dökülür, iyicene karıştırılan suyla vitamin bulunduğu ortamdaki çiçeklere sulamadaki standart ölçeğimizle ilaçlı suyu bitkilerimize on beş günde bir yada ayda bir uygulayabiliriz.

 

Benjamin ışığı sever mi ?

Benjamin saksı çiçeklerimiz yaşam alanlarımızda bulunmasını istiyor ama koyacağımız ortam gün ışığından uzak kalıyor ise bitkilerimizin yapraklarının dökülmesine, çiçeklerinin de açmasına ve sağlıklı kalması için bizlerin bitkilerimize yardımcı olmamız gerekir. Bunun için çiçeklerimizi doğal ortamlarına uygun hale getirmek ve ışık alması için üstünden aydınlatıcılarla destekleyebiliriz. Saksı çiçeklerinin büyük bir bölümü aydınlığı sever, bu gün ışığı olmalı, olmayan bölgelerde ise, aydınlatıcılar ile desteklenmeli. Karanlıkta kalan bitkiler yapraklarını döker, sararmalar ve solmalar oluşur. Daha az ışık alan bitkilere, daha az su verilmelidir.

Benjamine neler zarar verir

1 – Bitkinin aşırı derecede sulanması

2 – Bitkimizin saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkmaması
3 – Hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması
4 – Toprağının kalitesiz olması veya vitaminin yetersiz kalması
5 – Bitkimizin yapraklarında oluşan hastalıklar ve mantarlar Sinek, solucan veya yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkimize zarar vermektedir.
Bu gibi hastalıkları ve haşereleri bitkimizde gördüğümüzde, ziraat ilaçları satan firmalardan bitkimizden bir yaprak veya toprak götürerek oluşan hastalıkları göre ona uygun ilaçları alıp kullanma kılavuzuna uyarak kullanınız.

 

Benjamin Nasıl çoğaltılır

Saksı çiçekleri 2 türlü çoğaltılır.

 
1 – Gövdeden alınan köklü çiçek çoğaltılır.
2 – Dal ve yapraktan alınan çiçekle çoğaltılır.
 
Benjamin bitkisi gövdeden kesilen dalın bir vazo dolu suda çimlenmesi ile çoğaltılır. Çimelnen dal en kısa zamanda küçük bir saksıdaki toprağa dikilir. Sulaması, bakımı ve yetiştirilmesi diğer bitkiler gibi aynıdır.

Akçakoca İçi Siparişleriniz Aynı Gün Teslim Edilir.Farklı Şehirlere Gün İçinde Kargoya Teslim Edilir.